Lilkové balíčky se sýrem a rajčaty
Suroviny
- 200 g Mozzarella
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Lilek
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 28 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 481.6 mg
- Vláknina 10190.8 mg
- Vitamín A 10190.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné lilky podélně nakrájíme na 5 mm silné proužky. Předvaříme je asi 2 minuty, vyjmeme a osušíme.
-
2
Rajčata a mozzarellu rozkrojíme na 8 plátků. Vždy 2 proužky lilku překřížíme, osolíme a opepříme. Na střed položíme plátek rajčete, lístek bazalky, sýr, znovu bazalku a navrch rajče. Proužky přeložíme přes náplň a necháme vychladit asi 20 minut.
-
3
Rozšleháme olej, ocet, protlak, citronovou šťávu, sůl a pepř. Balíčky směsí potřeme a grilujeme v alobalové misce asi 10 minut. Balíčky během grilování jednou obrátíme.
-
4
Hotový pokrm posypeme opraženými piniovými oříšky a lístky bazalky.