Kuřecí šašlik s opékanými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory vařené
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Meruňky
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 ks Paprika zelená
  • 16 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 987 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 1932.4 mg
  • Vláknina 17131.2 mg
  • Vitamín A 17131.2 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostky a opepříme. Paprikové lusky, meruňky a rajčata omyjeme. Papriky nakrájíme na kousky, vypeckované meruňky rozčtvrtíme, oloupanou cibuli nakrájíme na dílky.

  • 2

    Na špízy střídavě napichujeme maso, papriku, cibuli, meruňky a cherry rajčata.

  • 3

    Oloupané brambory nakrájíme na plátky, opečeme dozlatova na másle, osolíme a opepříme.

  • 4

    Špízy grilujeme za občasného obracení asi 10 minut. Krátce před dokončením šašlik osolíme.

  • 5

    Podáváme s opékanými bramborami. Pokrm ozdobíme lístky šalvěje.

Komentáře k receptu