Kuřecí šašlik s opékanými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 17 g
- Sodík 987 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 1932.4 mg
- Vláknina 17131.2 mg
- Vitamín A 17131.2 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostky a opepříme. Paprikové lusky, meruňky a rajčata omyjeme. Papriky nakrájíme na kousky, vypeckované meruňky rozčtvrtíme, oloupanou cibuli nakrájíme na dílky.
-
2
Na špízy střídavě napichujeme maso, papriku, cibuli, meruňky a cherry rajčata.
-
3
Oloupané brambory nakrájíme na plátky, opečeme dozlatova na másle, osolíme a opepříme.
-
4
Špízy grilujeme za občasného obracení asi 10 minut. Krátce před dokončením šašlik osolíme.
-
5
Podáváme s opékanými bramborami. Pokrm ozdobíme lístky šalvěje.