Treska v listovém těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 21 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 161.3 mg
- Draslík 103.6 mg
- Vláknina 4594.8 mg
- Vitamín A 4594.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, nadrobno nakrájené žampiony smícháme s nasekaným koprem a citronovou kůrou. Osolíme a opepříme.
-
2
Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
3
Plátky listového těsta rozválíme, napříč na ně položíme vždy jednu porci filé, potřeme lžící připravené houbové směsi a přikryjeme dalším plátkem těsta. Okraje těsta stiskneme.
-
4
Těsto nožem seřízneme do tvaru ryby a na povrchu těsta lžící vyrýpneme šupiny. Ze zbytku těsta vytvarujeme tlamičku a oči. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v silně vyhřáte troubě asi 20 minut.