Roštěnky s dušenou cibulí a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 42 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 1002.3 mg
- Vláknina 5019.8 mg
- Vitamín A 5019.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Podusíme je na lžíci oleje asi 15 minut, osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem.
-
2
Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na lžíci oleje.
-
3
Omyté maso osušíme, nakrájíme na 8 tenkých plátků a zprudka je opékáme po každé straně 1 minutu na 2 lžících oleje. Snížíme teplotu a dopékáme ještě 2 minuty. Na maso položíme vločky másla a pečeme 1 minutu. Potom roštěnky osolíme a opepříme.
-
4
Maso upravíme na nahřáté talíře s rajčaty a dušenou cibulí.
-
5
Můžeme podávat s trojúhelníčky upečeného lístkového těsta.