Roštěnky s dušenou cibulí a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 1002.3 mg
  • Vláknina 5019.8 mg
  • Vitamín A 5019.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Podusíme je na lžíci oleje asi 15 minut, osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem.

  • 2

    Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na lžíci oleje.

  • 3

    Omyté maso osušíme, nakrájíme na 8 tenkých plátků a zprudka je opékáme po každé straně 1 minutu na 2 lžících oleje. Snížíme teplotu a dopékáme ještě 2 minuty. Na maso položíme vločky másla a pečeme 1 minutu. Potom roštěnky osolíme a opepříme.

  • 4

    Maso upravíme na nahřáté talíře s rajčaty a dušenou cibulí.

  • 5

    Můžeme podávat s trojúhelníčky upečeného lístkového těsta.

Komentáře k receptu