Krůtí prsa na rajčatech
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
- 500 g Krůtí prsa
- 10 g Bazalka
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 25 g
- Sodík 539 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 86.1 mg
- Draslík 595.4 mg
- Vláknina 4274.8 mg
- Vitamín A 4274.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata nakrájíme vždy na 4 plátky.
-
2
Jogurt, majonézu a citronovou šťávu ušleháme, vmícháme nasekanou bazalku, kapary a podle chuti osolíme, opepříme a osladíme.
-
3
Omytá krůtí prsa nakrájíme na 12 stejných plátků. V pánvi na rozehřátém oleji je opékáme po obou stranách asi 2 minuty. Maso vyjmeme, osolíme a opepříme.
-
4
Na každý plátek masa položíme plátek rajčete a zalijeme lžičkou jogurtové omáčky. Ozdobíme lístky bazalky a plátkem omytého citronu. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.