Špagetový salát se šunkou a hráškem
Suroviny
- 250 g Špagety, Makarony
- 200 g Rajčata Cherry
- 200 g Hrášek mražený
- 250 g Šunka dušená
- 125 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 13 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 381.5 mg
- Vláknina 9441.8 mg
- Vitamín A 9441.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, šunku na proužky. Hrášek spaříme na sítku horkou vodou. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme.
-
3
Všechny přísady promícháme s uvařenými špagetami.
-
4
Ušleháme ocet s vývarem, hořčicí, solí, pepřem a olejem. Marinádou pokapeme salát a před podáváním necháme 1 hodinu odležet.