Citronové želé s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1059 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 1 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 131 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 504.2 mg
- Vláknina 30550.8 mg
- Vitamín A 30550.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 251.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrony omyjeme pod horkou vodou, osušíme a ze 4 citronů sloupneme proužky kůry.
-
2
Želatinu namočíme do studené vody na 5 minut. Ze 12 citronů vylisujeme šťávu a spolu s cukrem ji za stálého míchání ohříváme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Želatinu vymačkáme a rozmícháme ji v teplé citronové šťávě.
-
3
Zbylý citron nakrájíme na kolečka, která ještě rozčtvrtíme. Poháry naplníme do poloviny želé, navrch položíme plátky citronu a zalijeme zbylým želé. Chladíme asi 4 hodiny.
-
4
Hotový dezert ozdobíme proužky citronové kůry a snítkou máty.