Dušená hovězí svíčková s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 1 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 1365.6 mg
- Vláknina 11431.8 mg
- Vitamín A 11431.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky a opečeme je na rozehřátém oleji. Maso osolíme a opepříme.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme k masu a krátce podusíme.
-
3
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu plátků urovnáme do vymaštěné zapékací mísy, navrch rozložíme vrstvu masa a cibule, přikryjeme zbylými bramborami. Osolíme, opepříme a zalijeme pivem. Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu doměkka. Před podáváním posypeme nasekanými bylinkami.