Jehněčí špízy s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 40 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 178 mg
- Draslík 1038.9 mg
- Vláknina 6847.8 mg
- Vitamín A 6847.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1 citron vymačkáme. Oloupaný česnek jemně nasekáme a vmícháme do jogurtu. Osolíme, opepříme a ochutíme 2 lžícemi citronové šťávy.
-
2
Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme a nakrájíme na kostky. Smícháme olej, ocet, zbylou citronovou šťávu, víno, oregano, sůl a pepř. Směsí pokapeme maso.
-
3
Bobkový list a špejle na špízy předem namočíme. Kostky masa a bobkové listy střídavě napichujeme na špejle. Špízy opékáme asi 10 minut na oleji, potom je 5 minut grilujeme v troubě pod grilem.
-
4
Zbylý citron omyjeme, nakrájíme na dílky a podáváme s jogurtovou omáčkou ke špízům.