Jehněčí špízy s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jogurt bílý
  • 1000 g Jehněčí kotlety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 24 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Víno červené
  • 2 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 178 mg
  • Draslík 1038.9 mg
  • Vláknina 6847.8 mg
  • Vitamín A 6847.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1 citron vymačkáme. Oloupaný česnek jemně nasekáme a vmícháme do jogurtu. Osolíme, opepříme a ochutíme 2 lžícemi citronové šťávy.

  • 2

    Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme a nakrájíme na kostky. Smícháme olej, ocet, zbylou citronovou šťávu, víno, oregano, sůl a pepř. Směsí pokapeme maso.

  • 3

    Bobkový list a špejle na špízy předem namočíme. Kostky masa a bobkové listy střídavě napichujeme na špejle. Špízy opékáme asi 10 minut na oleji, potom je 5 minut grilujeme v troubě pod grilem.

  • 4

    Zbylý citron omyjeme, nakrájíme na dílky a podáváme s jogurtovou omáčkou ke špízům.

Komentáře k receptu