Zeleninové placky se špenátem
Suroviny
- 300 g Špenátový protlak mražený
- 25 g Máslo čerstvé
- 200 g Sýr smetanový tavený 45%
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 8 ks Brambory
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Ovesné vločky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 42 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 1006.5 mg
- Vláknina 18327.2 mg
- Vitamín A 18327.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1 cibuli oloupeme, nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme rozmrazený špenát a na mírném ohni prohřejeme, osolíme a opepříme. Přidáme sýr s utřeným česnekem a zvolna ve špenátu rozpustíme za stálého míchání.
-
2
Brambory, mrkev a zbylou cibuli oloupeme, vše najemno nastrouháme a smícháme s vejcem, ovesnými vločkami a 1/2 lžičkou soli.
-
3
Ze směsi opečeme na rozehřátém oleji 8 placek po obou stranách dozlatova. Na 4 placky rozetřeme špenátovou náplň a přikryjeme zbylými plackami.
-
4
Ihned podáváme.