Zeleninové placky se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 1006.5 mg
  • Vláknina 18327.2 mg
  • Vitamín A 18327.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1 cibuli oloupeme, nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme rozmrazený špenát a na mírném ohni prohřejeme, osolíme a opepříme. Přidáme sýr s utřeným česnekem a zvolna ve špenátu rozpustíme za stálého míchání.

  • 2

    Brambory, mrkev a zbylou cibuli oloupeme, vše najemno nastrouháme a smícháme s vejcem, ovesnými vločkami a 1/2 lžičkou soli.

  • 3

    Ze směsi opečeme na rozehřátém oleji 8 placek po obou stranách dozlatova. Na 4 placky rozetřeme špenátovou náplň a přikryjeme zbylými plackami.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu