Hrušky s limetkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 6 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 451.2 mg
- Vláknina 17010 mg
- Vitamín A 17010 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na silné plátky. Ihned je zakapeme šťávou z jedné limetky.
-
2
V hrnci svaříme víno s cukrem a vaříme tak dlouho, až má tekutina hustotu sirupu. Přidáme plátky hrušek a zvolna je dusíme asi 3 minuty.
-
3
Zbylé limetky omyjeme, z jedné nastrouháme kůru, ze dvou vymačkáme šťávu a třetí nakrájíme na dílky.
-
4
Plátky hrušek vyjmeme na talířky a nakrájíme na čtvrtky. Sirup zředíme limetkovou šťávou, svaříme a zakapeme jím hrušky. Posypeme nasekanými pistáciemi, ozdobíme lístkem meduňky a podáváme.