Hrušky s limetkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Pistácie
  • 500 ml Víno bílé
  • 4 ks Hrušky
  • 4 ks Limetka
  • 1 ks Meduňka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 451.2 mg
  • Vláknina 17010 mg
  • Vitamín A 17010 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na silné plátky. Ihned je zakapeme šťávou z jedné limetky.

  • 2

    V hrnci svaříme víno s cukrem a vaříme tak dlouho, až má tekutina hustotu sirupu. Přidáme plátky hrušek a zvolna je dusíme asi 3 minuty.

  • 3

    Zbylé limetky omyjeme, z jedné nastrouháme kůru, ze dvou vymačkáme šťávu a třetí nakrájíme na dílky.

  • 4

    Plátky hrušek vyjmeme na talířky a nakrájíme na čtvrtky. Sirup zředíme limetkovou šťávou, svaříme a zakapeme jím hrušky. Posypeme nasekanými pistáciemi, ozdobíme lístkem meduňky a podáváme.

Komentáře k receptu