Angreštový krém s kiwi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Cukr krupice
  • 40 g Solamyl
  • 500 g Angrešt
  • 400 ml Víno bílé
  • 2 ks Kiwi
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 444 mg
  • Vláknina 13150 mg
  • Vitamín A 13150 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý angrešt povaříme ve víně s cukrem asi 5 minut. Polovinu angreštu vyjmeme a zbylý rozvaříme a prolisujeme přes síto. Solamyl rozmícháme se 2 lžícemi vody a přimícháme do angreštového krému. Vaříme dále až do zhoustnutí.

  • 2

    Oloupané kiwi nakrájíme na plátky, plátky nakrájíme na čtvrtky a vmícháme spolu s celým angrestem do krému.

  • 3

    Krém rozdělíme do skleněných misek a necháme vychladit. Před podáváním můžeme dezert ozdobit pěnovými pusinkami.

Komentáře k receptu