Grilovaná vepřová žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 60 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 202.5 mg
- Draslík 608.7 mg
- Vláknina 199.5 mg
- Vitamín A 199.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírka omyjeme, osušíme, naporcujeme a potřeme solí a pepřem.
-
2
V míse smícháme kečup s cukrem a hořčicí, přidáme prolisovaný česnek, sůl a tabasco.
-
3
Žebírka potřeme kečupovou směsí a necháme ji trochu zaschnout. Maso vložíme do misky z alobalu a grilujeme asi 25 minut. Během grilování žebírka často obracíme a potíráme je pivem.