Hrachové lusky s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hrachové lusky
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 479.7 mg
  • Vláknina 10129.8 mg
  • Vitamín A 10129.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi (ve woku) rozehřejeme olej a přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Za stálého míchání ji osmahneme dozlatova. Vsypeme očištěné hrachové lusky, mícháme a opékáme 2 minuty. Směs mírně osolíme.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen. Dužinu nakrájíme na kostičky. Rajčata přidáme k hrachovým luskům, ochutíme sójovou omáčkou a cukrem. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 2 minuty – rajčata mají být pouze prohřátá.

  • 3

    Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme a upravíme na talíře.

Komentáře k receptu