Kuřecí prsa s vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 14 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 151.4 mg
- Draslík 1176.9 mg
- Vláknina 2281.3 mg
- Vitamín A 2281.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme a polovinu nakrájíme na plátky. Zbylé houby najemno nakrájíme a opečeme na lžíci oleje. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky a společně podusíme. Poprášíme moukou, podlijeme vínem a vaříme asi 5 minut. Omáčku osolíme a mírně opepříme.
-
2
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a po straně do nich nařízneme kapsu. Plátky žampionů podusíme na lžíci oleje, osolíme a opepříme. Přimícháme nasekanou petrželku a na kostičky nakrájený sýr. Směsí naplníme kuřecí prsa a opékáme je po každé straně asi 7 minut na oleji dozlatova. Podáváme s omáčkou.