Crespelle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Ricotta
  • 500 g Maliny
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Likér Limoncello
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 1.6 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 4 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 kávová lžička Meduňka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Želatina bílá plátky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 830 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 178.2 mg
  • Draslík 276.4 mg
  • Vláknina 16351.5 mg
  • Vitamín A 16351.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme s mlékem a olivovým olejem, vmícháme mouku a necháme asi 30 minut stát.

  • 2

    Želatinu namočíme do vody, vymačkáme a rozpustíme v likéru. Vmícháme 2 lžíce ricotty, cukr a nasekanou meduňku. Opatrně vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.

  • 3

    Maliny (nebo jiné drobné ovoce) omyjeme a 200g přimícháme do krému.

  • 4

    Z připraveného těsta upečeme na oleji 4 tenké palačinky. Na jednu polovinu dáme krém, palačinky svineme a zabalíme do fólie. Chladíme asi 2 hodiny.

  • 5

    Potom palačinky nakrájíme na silné plátky a upravíme na talíře se zbylým ovocem.

Komentáře k receptu