Crespelle
Suroviny
- 150 g Sýr Ricotta
- 500 g Maliny
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 125 ml Likér Limoncello
- 80 ml Mléko polotučné
- 1.6 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 4 kávová lžička Cukr krupice
- 4 kávová lžička Meduňka
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Želatina bílá plátky
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 830 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 21 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 178.2 mg
- Draslík 276.4 mg
- Vláknina 16351.5 mg
- Vitamín A 16351.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozšleháme s mlékem a olivovým olejem, vmícháme mouku a necháme asi 30 minut stát.
-
2
Želatinu namočíme do vody, vymačkáme a rozpustíme v likéru. Vmícháme 2 lžíce ricotty, cukr a nasekanou meduňku. Opatrně vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.
-
3
Maliny (nebo jiné drobné ovoce) omyjeme a 200g přimícháme do krému.
-
4
Z připraveného těsta upečeme na oleji 4 tenké palačinky. Na jednu polovinu dáme krém, palačinky svineme a zabalíme do fólie. Chladíme asi 2 hodiny.
-
5
Potom palačinky nakrájíme na silné plátky a upravíme na talíře se zbylým ovocem.