Nákyp rýžový se sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 32 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 300.3 mg
- Draslík 136 mg
- Vláknina 4200 mg
- Vitamín A 4200 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osoleném mléce uvaříme rýži a necháme vychladnout. Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přidáme rýži a ze dvou bílků sníh. Pečeme ve vymaštěné, strouhankou vysypané nákypové forma 25 minut. Poté povrch potřeme zavařeninou a sněhem ze 2 bílků a 120 g cukru a dopečeme.
-
2
Stejným způsobem připravujeme nákyp s ovocem přidaným do těsta.