Nákyp krupicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 32 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 283.6 mg
- Draslík 320.9 mg
- Vláknina 7154.8 mg
- Vitamín A 7154.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko vlijeme do kastrolu, osolíme, přidáme máslo a jakmile se začne vařit, přisypeme krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme polovychladnout, vmícháme žloutky, cukr, nastrouhané loupané mandle a oprané hrozinky. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs vložíme do lžící másla vymaštěné a strouhankou vysypané formy a pečeme 3/4 hodiny.