Mrkvové karbanátky s krémem
Suroviny
- 100 g Mandle plátky
- 500 g Mrkev kořen
- 250 g Tvaroh jemný
- 80 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.25 ks Zázvor celý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 0.5 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Minerální voda jemně perlivá
- 4 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 310 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 160.8 mg
- Vláknina 10049.8 mg
- Vitamín A 10049.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na kostky a namočíme do vody. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, oloupaný zázvor nastrouháme najemno.
-
2
Oloupanou cibuli nasekáme a zpěníme na oleji. Smícháme ji s mrkví, zázvorem a vejci, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
-
3
Plech vyložíme pečicím papírem. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky, posypeme je plátky mandlí a klademe na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 20 minut.
-
4
Tvaroh rozmícháme s minerální vodou, vmícháme nakrájenou pažitku, sůl a kari koření.
-
5
Mrkvové karbanátky rozdělíme na talíře s omytými listy salátu.