Krůtí prsa s jablečným křenem
Suroviny
- 200 g Zelenina kořenová
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Krůtí prsa
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Cukr krupice
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Solamyl
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Křen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 18 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 95.2 mg
- Draslík 564.9 mg
- Vláknina 7811.3 mg
- Vitamín A 7811.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme do 1,5 l vody, přidáme sůl, pepř a bobkový list, nadrobno nasekáme a přidáme petrželku a kopr a uvedeme do varu. Přidáme omytá krůtí prsa a vaříme asi 1 hodinu. Potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.
-
2
Vývar scedíme. Rozehřejeme máslo a nastrouháme do něj oloupané jablko. Přilijeme 500 ml vývaru, přidáme solamyl rozmíchaný ve smetaně, necháme přejít varem a odstavíme z ohně. Osolíme, opepříme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou a nastrouhaným křenem.
-
3
Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.