Salát z růžičkové kapusty se šunkou a grapefruity

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka krůtí
  • 800 g Kapusta růžičková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Grapefruity
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 477.8 mg
  • Vláknina 26749.8 mg
  • Vitamín A 26749.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.8 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu omyjeme a vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Scedíme ji, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Oloupané grepy rozdělíme na dílky a přitom zachytíme šťávu.

  • 3

    Smícháme ocet, olej, hořčici a grepovou šťávu, osolíme a opepříme. Kapustu smícháme s dílky grapefruitů a pokapeme zálivkou. Necháme asi 30 minut rozležet.

  • 4

    Salát upravíme na talíře a poklademe plátky šunky.

Komentáře k receptu