Karbanátky z hrachové kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 22 g
- Sodík 676 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 131.2 mg
- Draslík 241.8 mg
- Vláknina 2702.7 mg
- Vitamín A 2702.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách přebereme, promyjeme, v hrnci zalijeme asi 2 l vody (měla by sahat zhruba 1 cm nad hrách) a vaříme 45 minut. Osolíme, povaříme ještě čtvrt hodiny a rozmixujeme dohladka.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na pokrájené slanině a odstavíme z ohně. Přidáme do hrachové kaše, vmícháme žloutky, česnek utřený se solí a majoránkou, nastrouhané brambory a dle potřeby zahustíme strouhankou.
-
3
Ze směsi tvoříme karbanátky, obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi vody, ve strouhance a smažíme.