Krůtí řízky s pórkem a meruňkovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Meruňky sušené
- 500 g Krůtí prsa
- 250 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Feferony
- 4 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 15 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 89.9 mg
- Draslík 1561.4 mg
- Vláknina 16421.9 mg
- Vitamín A 16421.9 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.1 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou šalotku a sušené meruňky nadrobno nakrájíme. Omytou feferonku nasekáme. Na rozehřátém másle osmahneme šalotku, meruňky a feferonku, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Potom vše rozmixujeme.
-
2
Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme je, opepříme a opékáme na 2 lžících oleje po každé straně asi 5 minut. Osolíme a necháme na teplém místě.
-
3
Do výpeku na pánvi dáme meruňkové pyré, přidáme smetanu a necháme přejít varem. Omáčku osolíme a opepříme cayenským pepřem.
-
4
Očištěné pórky podélně nakrájíme a opékáme na lžíci oleje asi 5 minut. Vše upravíme na talíře a podáváme.