Telecí frikasé s citrusovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Telecí kýta
  • 150 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Pomeranče
  • 3 ks Grapefruity
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 151.5 mg
  • Draslík 1789.7 mg
  • Vláknina 22770 mg
  • Vitamín A 22770 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 222.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče a grapefruity oloupeme, nakrájíme na plátky a šťávu zachytíme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na nudličky a na lžíci oleje zprudka opečeme po všech stranách. Vyjmeme z pánve.

  • 3

    Přidáme lžíci oleje a osmahneme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a očištěný, na kousky nakrájený celer. Zalijeme vývarem a šťávou z pomerančů a grapefruitů. Přidáme zelený pepř a podusíme asi 10 minut. Omáčku zahustíme zakysanou smetanou, přidáme nudličky masa, plátky pomeranče a grapefruitu a jen prohřejeme asi 2 minuty.

  • 4

    Pokrm ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu