Krokety z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Strouhanka
  • 250 g Telecí plec
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 1.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1194 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 407.1 mg
  • Draslík 577.1 mg
  • Vláknina 5095.1 mg
  • Vitamín A 5095.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso uvaříme doměkka v osolené vodě.

  • 2

    Z 10 g mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou mléka a vývaru z masa a připravíme hustý bešamel.

  • 3

    Do mixéru nalijeme trochu mléka, přidáme prochladlé maso nakrájené na kousky, bešamel, 1 vejce, cibuli, sůl, pepř a muškát. Vše mixujeme asi 2 minuty.

  • 4

    Směs dáme do mísy a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvarujeme malé krokety, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a rychle smažíme na oleji.

Komentáře k receptu