Kuřecí stehna s bylinkovou kůrkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 564.1 mg
  • Vláknina 1070.9 mg
  • Vitamín A 1070.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, sardelové řezy omyjeme a pokrájíme na kousky. Cibuli, sardelové řezy, hořčici, špetku pepře a olej rozmixujeme. Přidáme rozkrájenou pažitku, špetku tymiánu, zamícháme a marinádou potřeme kuřecí stehna po všech stranách. Necháme asi 3 hodiny odležet.

  • 2

    Připravená stehna pečeme na pánvi asi 12 minut po každé straně.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu