Krůtí řízky plněné sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazolky mražené
  • 500 g Krůtí prsa
  • 500 g Mrkev kořen
  • 100 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 318 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 100.4 mg
  • Draslík 745.8 mg
  • Vláknina 14764.5 mg
  • Vitamín A 14764.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na řízky. Osušíme je, po straně do nich nařízneme kapsu. Maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Lučinu našleháme, ochutíme na nudličky nakrájenými lístky bazalky a rozdrceným pepřem. Připraveným krémem naplníme řízky. Opékáme je na rozehřátém oleji v pánvi po obou stranách asi 2 minuty.

  • 3

    Oloupanou mrkev rozkrájíme na špalíčky a fazolky necháme rozmrazit. Máslo zahřejeme s vývarem, vložíme zeleninu a vaříme do měkka. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

  • 4

    Zeleninu se řízky upravíme na talíře a posypeme lístky kerblíku.

Komentáře k receptu