Krůtí řízky plněné sýrem
Suroviny
- 300 g Fazolky mražené
- 500 g Krůtí prsa
- 500 g Mrkev kořen
- 100 g Sýr Lučina - termizovaný
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 318 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 100.4 mg
- Draslík 745.8 mg
- Vláknina 14764.5 mg
- Vitamín A 14764.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na řízky. Osušíme je, po straně do nich nařízneme kapsu. Maso osolíme a opepříme.
-
2
Lučinu našleháme, ochutíme na nudličky nakrájenými lístky bazalky a rozdrceným pepřem. Připraveným krémem naplníme řízky. Opékáme je na rozehřátém oleji v pánvi po obou stranách asi 2 minuty.
-
3
Oloupanou mrkev rozkrájíme na špalíčky a fazolky necháme rozmrazit. Máslo zahřejeme s vývarem, vložíme zeleninu a vaříme do měkka. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
-
4
Zeleninu se řízky upravíme na talíře a posypeme lístky kerblíku.