Zapečené brambory s vepřovými žebírky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 53 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 1151.5 mg
- Vláknina 8471.8 mg
- Vitamín A 8471.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je ve vrstvách do máslem vymazané zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme.
-
2
Zakysanou smetanu promícháme s mlékem a nalijeme na brambory. Vepřová žebra omyjeme, osušíme, ze všech stran do nich vetřeme sůl a pepř. Maso poklademe na brambory a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
-
3
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.