Zapečené brambory s vepřovými žebírky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 4 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Brambory
  • 800 g Vepřová žebra
  • 600 ml Zakysaná smetana
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1151.5 mg
  • Vláknina 8471.8 mg
  • Vitamín A 8471.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je ve vrstvách do máslem vymazané zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme.

  • 2

    Zakysanou smetanu promícháme s mlékem a nalijeme na brambory. Vepřová žebra omyjeme, osušíme, ze všech stran do nich vetřeme sůl a pepř. Maso poklademe na brambory a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu