Římský salát s Parmezánem
Suroviny
- 150 g Sýr Parmezán
- 100 ml Zakysaná smetana
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Salát římský
- 1 ks Šalotka
- 0.5 ks Bageta
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Olej salátový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 19 g
- Sodík 885 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 499.7 mg
- Vláknina 5786.5 mg
- Vitamín A 5786.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bagetu nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut do křupava.
-
2
Salát omyjeme, osušíme a hlávky podélně rozpůlíme a pokrájíme na proužky asi 3cm široké.
-
3
Promícháme ocet, hořčici, zakysanou smetanu, sůl, pepř a cukr. Nakonec zašleháme olej a vmícháme oloupanou, nadrobno rozsekanou šalotku. Salát vložíme do mísy a zlehka vmícháme zálivku. Na salát nastrouháme sýr a posypeme jej kostičkami opečené bagety.
-
4
Ihned podáváme.