Zeleninové závitky s ovčím sýrem
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 125 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Lilek
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 0.84 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 13 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 833.4 mg
- Vláknina 18403.2 mg
- Vitamín A 18403.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu pokrájíme na kostky. Na lžíci oleje necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme rajčata a podusíme asi 5 minut. Osolíme a opepříme.
-
2
Omyté cukety a lilky podélně nakrájíme na tenké plátky. Povaříme je asi minutu v osolené vodě s citronovou šťávou, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.
-
3
Na každý plátek lilku položíme plátek cukety a opepříme. Posypeme nasekaným česnekem, bylinkami a rozdrobeným ovčím sýrem. Svineme do závitků a opečeme na rozehřátém oleji. Přilijeme vývar a závitky dusíme asi 5 minut.
-
4
Podáváme s rajčatovou omáčkou a jáhlami.