Zeleninové závitky s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 833.4 mg
  • Vláknina 18403.2 mg
  • Vitamín A 18403.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu pokrájíme na kostky. Na lžíci oleje necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme rajčata a podusíme asi 5 minut. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Omyté cukety a lilky podélně nakrájíme na tenké plátky. Povaříme je asi minutu v osolené vodě s citronovou šťávou, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.

  • 3

    Na každý plátek lilku položíme plátek cukety a opepříme. Posypeme nasekaným česnekem, bylinkami a rozdrobeným ovčím sýrem. Svineme do závitků a opečeme na rozehřátém oleji. Přilijeme vývar a závitky dusíme asi 5 minut.

  • 4

    Podáváme s rajčatovou omáčkou a jáhlami.

Komentáře k receptu