Vanilková zmrzlina s bezé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 80 g Pšeničná krupice
  • 500 ml Zmrzlina vanilková
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 252.6 mg
  • Draslík 385.8 mg
  • Vláknina 4769 mg
  • Vitamín A 4769 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkový lusk rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Vmícháme ji do mléka spolu s citronovou kůrou a povaříme. Vsypeme krupici, ještě krátce povaříme a odstavíme z ohně. Vmícháme žloutky a oloupané, jemně nastrouhané jablko.

  • 2

    Plech opláchneme studenou vodou, rozprostřeme na něj asi 1 cm vysokou vrstvu krupicové kaše a necháme vychladnout. Potom z placky vykrojíme 4 kolečka.

  • 3

    Z bílků ušleháme sníh a postupně do něj přisypáváme cukr. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku, na každou placku dáme velký kopeček vanilkové zmrzliny, navrch nastříkáme sněhovou čepici.

  • 4

    Dezert zapékáme v troubě vyhřáté na 250 stupňů Celsia asi 4 minuty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu