Lilkový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 4 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 399.1 mg
- Vláknina 9305.4 mg
- Vitamín A 9305.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lilky několikrát propíchneme vidličkou, potřeme je olivovým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
2
Lilky vyjmeme z trouby, po vychladnutí stáhneme slupku a dužinu rozmixujeme.
-
3
Oloupaný česnek nasekáme, očištěnou papriku a feferonku nakrájíme na kostičky. Vše spolu s jogurtem vmícháme do lilkového pyré, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme nasekanou mátu.
-
4
Krém rozdělíme do misek a ozdobíme lístky máty. Podáváme s opečenou chlebovou plackou nebo bagetou.