Lilkový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 0.28 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 65 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 399.1 mg
  • Vláknina 9305.4 mg
  • Vitamín A 9305.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky několikrát propíchneme vidličkou, potřeme je olivovým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 2

    Lilky vyjmeme z trouby, po vychladnutí stáhneme slupku a dužinu rozmixujeme.

  • 3

    Oloupaný česnek nasekáme, očištěnou papriku a feferonku nakrájíme na kostičky. Vše spolu s jogurtem vmícháme do lilkového pyré, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme nasekanou mátu.

  • 4

    Krém rozdělíme do misek a ozdobíme lístky máty. Podáváme s opečenou chlebovou plackou nebo bagetou.

Komentáře k receptu