Smetanový krém s karamelem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 35 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 567.9 mg
- Draslík 262.9 mg
- Vláknina 14272.5 mg
- Vitamín A 14272.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko a smetanu vlijeme do hrnce. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme dřeň. Smícháme se skořicí a oloupanými slupkami z poloviny pomeranče, vložíme do smetany s mlékem a zvolna přivedeme k varu.
-
2
Vejce, žloutky a 80 g cukru umícháme v nerezové míse do krému. Smetanový základ prolijeme přes síto a postupně vmícháme do vaječného krému.
-
3
Mísu postavíme do horké vodní lázně a obsah našleháme do husté hmoty. Naplníme ji do misek a necháme vychladnout.
-
4
Ze 100 g cukru a 100 ml vody připravíme karamel, nalijeme jej na krém a necháme asi 1 hodinu v chladničce.
-
5
Před podáváním dezert ozdobíme půlkami jahod a nasekanými pistáciemi.