Králičí ragú s cibulí
Suroviny
- 1200 g Králičí maso
- 250 ml Pomerančová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Hřebíček
- 1 ks Skořice celá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 0.17 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 18 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 171 mg
- Draslík 1534.5 mg
- Vláknina 16907.5 mg
- Vitamín A 16907.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Porce opékáme na lžíci oleje asi 5 minut, vyjmeme je a vložíme do vymazaného pekáče.
-
2
Do výpeku přidáme lžíci oleje, opečeme na něm oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a neoloupaný česnek. Vmícháme oloupaná, na kostičky pokrájená rajčata a krátce podusíme. Přidáme koření, pomerančovou šťávu, povaříme a osolíme. Směsí přelijeme porce králíka.
-
3
Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu, potom podle chuti přisolíme a ochutíme.
-
4
Ragú podáváme s čerstvou bagetou, posypané nasekanou petrželkou.