Králičí ragú s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Králičí maso
  • 250 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 171 mg
  • Draslík 1534.5 mg
  • Vláknina 16907.5 mg
  • Vitamín A 16907.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Porce opékáme na lžíci oleje asi 5 minut, vyjmeme je a vložíme do vymazaného pekáče.

  • 2

    Do výpeku přidáme lžíci oleje, opečeme na něm oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a neoloupaný česnek. Vmícháme oloupaná, na kostičky pokrájená rajčata a krátce podusíme. Přidáme koření, pomerančovou šťávu, povaříme a osolíme. Směsí přelijeme porce králíka.

  • 3

    Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu, potom podle chuti přisolíme a ochutíme.

  • 4

    Ragú podáváme s čerstvou bagetou, posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu