Pizza se šunkou a sardelovými řezy
Suroviny
- 20 g Droždí
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Sýr Parmezán
- 150 g Šunka dušená
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 8 ks Sardelové řezy
- 6 ks Feferony sterilované
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Olivy černé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 18 g
- Sodík 9442 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 106.3 mg
- Draslík 1798.2 mg
- Vláknina 21212.5 mg
- Vitamín A 21212.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 340.3 mg
- Vitamín E 6.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnku rozdrobíme droždí, rozmícháme ve 4 lžících vlažného mléka, přidáme 2 lžíce mouky a cukr. Zamícháme a přikryté necháme vykynout.
-
2
Z kvásku, mouky, soli a zbylého mléka vypracujeme těsto, necháme je kynout asi 60 minut.
-
3
Těsto rozdělíme na dva díly, z každého vyválíme placku. Obě placky položíme na plech, vyložený pečicím papírem. Na placky rozdělíme na plátky nakrájená rajčata, půlkolečka cibule, na nudličky pokrájenou šunku, sardelové řezy, feferonky a olivy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a oreganem.
-
4
Pizzy pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.