Jehněčí kotlety s vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 30 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 1246.4 mg
- Vláknina 10005 mg
- Vitamín A 10005 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
-
2
Omyté a osušené kotlety na okrajích nařízneme, zprudka opečeme po obou stranách na olivovém oleji. Přidáme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli a česnek, zrnka pepře, krátce vše osmahneme. Přilijeme víno a dusíme asi 5 minut.
-
3
Kotlety vyjmeme z omáčky a necháme na teplém místě. Do omáčky přidáme jíšku, za častého míchání svaříme do husta. Podle chuti osolíme.
-
4
Kotlety upravíme na talíře s omáčkou a vařenou brokolicí.