Chlebová polévka se sněhovými noky
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
- 30 g Sýr Ementál (Primátor)
- 750 ml Vývar slepičí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 3 g
- Sodík 893 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 262.9 mg
- Vláknina 2962.9 mg
- Vitamín A 2962.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme nadrobno rozlámaný chléb a zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme loupaná rajčata i s nálevem. Vše povaříme asi 15 minut.
-
2
Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh a vmícháme posekanou bazalku a nastrouhaný sýr. Ze směsi vypichujeme lžičkou malé noky, vhazujeme je do vařící vody a vaříme asi 4 minuty.
-
3
Polévku propasírujeme přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osolíme, opepříme. Nočky vyjmeme z vody, vložíme do polévky a podáváme.