Chlebová polévka se sněhovými noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 30 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 750 ml Vývar slepičí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 893 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 262.9 mg
  • Vláknina 2962.9 mg
  • Vitamín A 2962.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme nadrobno rozlámaný chléb a zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme loupaná rajčata i s nálevem. Vše povaříme asi 15 minut.

  • 2

    Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh a vmícháme posekanou bazalku a nastrouhaný sýr. Ze směsi vypichujeme lžičkou malé noky, vhazujeme je do vařící vody a vaříme asi 4 minuty.

  • 3

    Polévku propasírujeme přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osolíme, opepříme. Nočky vyjmeme z vody, vložíme do polévky a podáváme.

Komentáře k receptu