Zeleninová polévka s ovsem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 301 g
- Sodík 1887 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 1056.7 mg
- Vláknina 29524.8 mg
- Vitamín A 29524.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.1 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oves propláchneme a necháme okapat. Zalijeme zeleninovým vývarem, uvedeme do varu a na mírném ohni zvolna vaříme asi 30 minut.
-
2
Oloupanou cibuli nadrobno pokrájíme. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme očištěný, na plátky nakrájený pórek a oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, opékáme asi 5 minut.
-
3
Zeleninu zalijeme vývrem s ovsem a vaříme ještě 10 minut. Nakonec polévku osolíme a opepříme.