Lečo s polentou
Suroviny
- 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Polenta
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 6 ks Paprikové lusky čerstvé
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.24 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 3 g
- Sodík 1337 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 836.2 mg
- Vláknina 13858.2 mg
- Vitamín A 13858.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou a nasekanou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících oleje. Vmícháme petrželku, osmahneme. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, nasekaný česnek a rajčata i s nálevem. Osolíme, opepříme a okořeníme. Vše dusíme asi 20 minut.
-
2
Polentu vsypeme do 1l vařící vody a za stálého míchání uvaříme kaši. Naneseme ji ve vrstvě silné asi 1 cm na prkénko, přelité studenou vodou, necháme vychladnout. Vychladlou kaši nakrájíme na obdélníky a opékáme na zbylém oleji asi 3 minuty po obou stranách do zlatova. Podáváme s lečem.