Lečo s polentou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Polenta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.24 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 1337 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 836.2 mg
  • Vláknina 13858.2 mg
  • Vitamín A 13858.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou a nasekanou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících oleje. Vmícháme petrželku, osmahneme. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, nasekaný česnek a rajčata i s nálevem. Osolíme, opepříme a okořeníme. Vše dusíme asi 20 minut.

  • 2

    Polentu vsypeme do 1l vařící vody a za stálého míchání uvaříme kaši. Naneseme ji ve vrstvě silné asi 1 cm na prkénko, přelité studenou vodou, necháme vychladnout. Vychladlou kaši nakrájíme na obdélníky a opékáme na zbylém oleji asi 3 minuty po obou stranách do zlatova. Podáváme s lečem.

Komentáře k receptu