Italský salát s kuřecím masem
Suroviny
- 150 g Žampiony čerstvé
- 250 g Rajčata Cherry
- 2 krajíc Chléb toastový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Salát římský
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 129 mg
- Draslík 1212.4 mg
- Vláknina 6641.8 mg
- Vitamín A 6641.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kuřecí prsa osušíme a opékáme je na másle po každé straně asi 10 minut. Poté je osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé.
-
2
Ve výpeku osmahneme na kostičky pokrájený chléb a oloupaný, nasekaný česnek. Vyjmeme a necháme stranou.
-
3
Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Smícháme se solí, pepřem a cukrem, nakonec zašleháme olej.
-
4
Omytý salát natrháme na kousky. Omytá rajčata rozpůlíme, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky. Vše rozdělíme na 4 talíře, pokapeme zálivkou a posypeme smaženým chlebem. Řízky nakrájíme na plátky a upravíme na salát.