Kuře v polévce
Suroviny
- 500 g Fazolky mražené
- 500 g Mrkev kořen
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 g Zelenina kořenová
- 800 g Kuře
- 4 krajíc Chléb toastový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 8 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 263 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 141 mg
- Draslík 1334.5 mg
- Vláknina 47663.6 mg
- Vitamín A 47663.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli nakrájíme. Omyté kuře vložíme do hrnce se dvěma litry vody, přidáme připravenou zeleninu, cibuli, oloupaný česnek, bobkový list a celý pepř. Uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme zvolna asi 1 hodinu. Vzniklou pěnu sbíráme.
-
2
Oloupanou mrkev pokrájíme na plátky. Kuře vyjmeme z vývaru, vývar procedíme, povaříme v něm mrkev a fazolky asi 10 minut. Kuře vykostíme, zbavíme kůže a maso vložíme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Toasty rozložíme na plech, obložíme plátky sýra a zapečeme. Nakrájíme na kusy a na talířích přelijeme polévkou.