Tykvové koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Anglická slanina
  • 400 g Tykev
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Listové těsto
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 4 polévková lžíce Dýňová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 220.5 mg
  • Draslík 536.6 mg
  • Vláknina 9121.7 mg
  • Vitamín A 9121.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozválíme na plát a nakrájíme na čtverce asi 10 x 10 cm. Těstem vyložíme dno 8 formiček. Těsto několikrát propíchneme vidličkou.

  • 2

    Jablka oloupeme a pokrájíme na kostičky, stejně rozkrájíme i dužinu tykve a slaninu. Vše rozdělíme do formiček, promícháme s pepřem a lístky šalvěje. Vložíme do trouby vyhřáté na 225 stupňů Celsia a pečeme asi 20 minut.

  • 3

    Potom obsah formiček zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou, solí a karí kořením, posypeme dýňovými semínky. Dopékáme asi 15 minut.

Komentáře k receptu