Telecí řízky s mátovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 5 g Máta
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 101.7 mg
  • Draslík 639.4 mg
  • Vláknina 1172 mg
  • Vitamín A 1172 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, osušíme je a mírně naklepeme. Maso obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Rozehřejeme máslo a řízky na něm opékáme z každé strany asi 2 minuty. Potom je osolíme, opepříme a pod pokličkou uchováme v horké troubě.

  • 3

    Do pánve vložíme omyté, na nudličky pokrájené lístky máty a omytá, rozpůlená rajčata. Krátce podusíme, přilijeme víno a citronovou šťávu, zvolna vaříme asi 3 minuty.

  • 4

    Řízky s omáčkou upravíme na nahřáté talíře. Podáváme s vařenými bramborami nebo s opečenou bagetou.

Komentáře k receptu