Telecí řízky s mátovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 7 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 101.7 mg
- Draslík 639.4 mg
- Vláknina 1172 mg
- Vitamín A 1172 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, osušíme je a mírně naklepeme. Maso obalíme v hladké mouce.
-
2
Rozehřejeme máslo a řízky na něm opékáme z každé strany asi 2 minuty. Potom je osolíme, opepříme a pod pokličkou uchováme v horké troubě.
-
3
Do pánve vložíme omyté, na nudličky pokrájené lístky máty a omytá, rozpůlená rajčata. Krátce podusíme, přilijeme víno a citronovou šťávu, zvolna vaříme asi 3 minuty.
-
4
Řízky s omáčkou upravíme na nahřáté talíře. Podáváme s vařenými bramborami nebo s opečenou bagetou.