Rajčata a brambory zapékané se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené ve slupce
  • 500 g Rajčata
  • 125 g Sýr Gouda 45%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.88 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 35.6 mg
  • Draslík 665.1 mg
  • Vláknina 9066.3 mg
  • Vitamín A 9066.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Omytá rajčata pokrájíme na plátky a oloupanou cibuli na kolečka.

  • 2

    Lístky šalvěje krátce opečeme na rozehřátém oleji.

  • 3

    Do vymazané zapékací mísy střídavě skládáme brambory, cibuli a rajčata. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Na povrch rovnoměrně rozdělíme šalvěj a sýr, nakrájený na tenké plátky.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, až se sýr roztaví.

Komentáře k receptu