Pórkové koláčky s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 32 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 180.8 mg
- Draslík 271 mg
- Vláknina 4917.8 mg
- Vitamín A 4917.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Za stálého míchání je opékáme asi 5 minut na másle a potom necháme vychladnout.
-
2
Zakysanou smetanu smícháme s vejci a nasekanou petrželkou, přidáme mandle a směs osolíme a opepříme.
-
3
Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme je do 4 formiček (průměr asi 10cm) vypláchnutých studenou vodou. Okraje těsta odřízneme. Formičky naplníme připraveným pórkem a vaječným krémem. Povrch posypeme rozdrobeným sýrem.
-
4
Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia asi 30 minut. Podáváme částečně vychladlé.