Fusilli s paprikami a rozmarýnem
Suroviny
- 50 g Sýr Gouda 45%
- 400 g Těstoviny Fusilli
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 0.28 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 7 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 167 mg
- Vláknina 10343.8 mg
- Vitamín A 10343.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V teflonové pánvi opražíme nasucho sezamová semínka, přesypeme je na talíř a necháme vychladnout.
-
2
Očištěné papriky nakrájíme na kousky a v pánvi na oleji je krátce opečeme.
-
3
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s paprikami, rozmarýnem a polovinou nastrouhaného sýru. Posypeme sezamem a zbylým sýrem, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.