Kuřecí stehýnka na červeném víně
Suroviny
- 80 g Slanina vepřová
- 250 g Žampiony čerstvé
- 1000 g Kuře
- 100 g Šalotka
- 400 ml Víno červené
- 20 ml Martell cognac
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 49 g
- Sodík 548 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 203.1 mg
- Draslík 1077.9 mg
- Vláknina 8452.8 mg
- Vitamín A 8452.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, do masa vetřeme sůl a pepř.
-
2
V pekáčku rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm na nudličky nakrájenou slaninu a oloupanou, rozpůlenou šalotku. Vyjmeme a necháme stranou. Do výpeku vložíme kuřecí stehna a opečeme je ze všech stran. Zalijeme koňakem, poprášíme moukou a osmahneme. Přilijeme víno, uvedeme do varu, přidáme čerstvý tymián, bobkový list a dusíme asi 40 minut.
-
3
Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, opečeme na zbylém másle. Stehna vyjmeme z pekáčku. Do omáčky přidáme žampiony, slaninu se šalotkou a necháme přejít varem. Podle chuti přisolíme.
-
4
Kuřecí stehýnka podáváme s opečenými bramborami.