Kuřecí stehýnka na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1000 g Kuře
  • 100 g Šalotka
  • 400 ml Víno červené
  • 20 ml Martell cognac
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 203.1 mg
  • Draslík 1077.9 mg
  • Vláknina 8452.8 mg
  • Vitamín A 8452.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, do masa vetřeme sůl a pepř.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm na nudličky nakrájenou slaninu a oloupanou, rozpůlenou šalotku. Vyjmeme a necháme stranou. Do výpeku vložíme kuřecí stehna a opečeme je ze všech stran. Zalijeme koňakem, poprášíme moukou a osmahneme. Přilijeme víno, uvedeme do varu, přidáme čerstvý tymián, bobkový list a dusíme asi 40 minut.

  • 3

    Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, opečeme na zbylém másle. Stehna vyjmeme z pekáčku. Do omáčky přidáme žampiony, slaninu se šalotkou a necháme přejít varem. Podle chuti přisolíme.

  • 4

    Kuřecí stehýnka podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu