Saltimbocca na víně a šalvěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 11 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 123 mg
- Draslík 580.8 mg
- Vláknina 241.3 mg
- Vitamín A 241.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, omyjeme je, osušíme a mírně naklepeme.
-
2
Na pánvi rozpálíme máslo s olivovým olejem, vmícháme omyté šalvějové lístky a krátce je osmahneme. Vyjmeme a necháme okapat.
-
3
Připravené řízky poklademe plátky parmské šunky a lístky šalvěje. Obojí k masu připíchneme párátky. Maso po obou stranách zprudka opečeme, osolíme, opepříme a vyjmeme.
-
4
Do výpeku přilijeme víno a šťávu necháme chvíli povařit. Potom ji osolíme a opepříme.
-
5
Řízky upravíme po dvou na talíře a podáváme s bílým chlebem a hlávkovým salátem.