Karbanátky s cibulovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 150 ml Víno červené
- 150 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Hořčice
- 4 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2.07 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 42 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 75.6 mg
- Draslík 375.8 mg
- Vláknina 3907.3 mg
- Vitamín A 3907.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli namočíme do vody a vymačkáme. 1 oloupanou cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět na lžíci másla. Žemli i cibuli promícháme s mletým masem, přidáme vejce, papriku, hořčici, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a vytvarujeme karbanátky.
-
2
Zbylé cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na lžíci másla. Přilijeme vývar, víno a povaříme 10 minut.
-
3
Karbanátky smažíme na lžíci másla a lžíci oleje asi 8 minut po obou stranách. Omáčku osolíme, opepříme a podáváme ke karbanátkům.