Žampiony se slaninovými medailonky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 583 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 74.9 mg
- Draslík 1470.9 mg
- Vláknina 5709.8 mg
- Vitamín A 5709.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osušíme a nakrájíme na 8 plátků. Každý ovineme plátkem anglické slaniny a svážeme nití dokulata.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm opékáme po každé straně 1 minutu. Potom je osolíme, opepříme, vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Očištěné, rozpůlené žampiony a nadrobno nakrájené cibulky opékáme ve výpeku asi 5 minut. Přidáme omytá, rozpůlená rajčata, osolíme a opepříme. Navrch položíme medailonky a dusíme pod pokličkou 10 minut.